Veibeskrivelse

Med bil
Kjør nordover en god stund (gjelder ikke de som kommer nordfra, men de vet som regel hvor de skal). Når du kommer til Fauske, og helst litt før, må du ta et valg; enten kjører E6 videre, eller RV80 til Bodø. Fra Bodø går det ferge til Moskenes. Dette er etter vår mening den beste måten å ankomme Lofoten på, men sjekk fergerutene, møt opp en god time før avgang og book plass, det er fullt på sommeren. Fra Bodø kan du også ta Hurtigruta med bil, men det er litt mer krøkkete og sansynligvis latterlig dyrt. Dersom du kom til Fauske uten en plan, og ikke rekker Moskenesferga, så sikter du på Bognes-Lødingen. Den har litt hyppigere frekvens, tar bare en time, men man må kjøre litt lenger på den andre siden.

Med fly
Fly til Leknes, det er masse nye ruter direkte fra større flyplasser i landet. Fly er den enkleste metoden, men det er en fordel å leie bil ved ankomst eller sette seg grundig inn i kollektivtransport eller annen samkjøring.

Med båt
Hold kysten på styrbord side til du passerer Landegode. Sikt omtrent midt på Lofotveggen. Det er bøyehavn utenfor hytta (68°02’42.8″N 13°07’16.9″E). Dersom man har hatt et alvorlig tilfelle av 2ft syken og ikke kommer under Kåkerbrua så går det an å seile Nappstraumen og rundt Flakstadøy. Det er havn på Ramberg og Fredvang hvis man vil ha brygge og rimelig nærhet til fest og fasiliteter.

Med Hurtigruta
Gå eller kjør bilen ombord. Gå eller kjør bilen i land når du kommer til Stamsund. Nyt synet av bryggehusene som brudgommen har malt i sin ungdom. Legg spesielt merke til takvinkel. Taket er håndmalt.

Lofoten
Når du har funnet veien til Lofoten kan man reise enten østover eller vestover langs E10. Kartet nedenfor viser området hvor det meste skjer.

Alt som er verdt å få med seg skjer i området mellom Flakstad kirke og familiehytta i Selfjorden.