Nøkkelpersoner

Ragnfrid:
Blond utenpå, men ikke på innsiden. Er fra Steinkjer og kommer for alltid til å betegne seg selv som nordtrønder, på tross av den blå-blå regjerningens nylige påfunn. Til daglig underviser hun fremtidige gravemaskinsjåfører i modale hjelpeverb og de retoriske appellformene, men hadde nok helst sett at man kunne leve av å lese bøker. Ansvarlig for å dele ut kulturpoeng.
Liker: gamle dager, quiz og Sigve
Liker ikke: åpne skapdører og skuffer

Sigve:
Ekte Gravdals-gutt med østlandsdialekt ispedd enkelte trønderske gloser. Har jobbet 13 år i “oljå”, og sikrer sin egen arbeidsplass ved å kjøre Geländewagen seks mil hver dag. Er ikke å få tak i på onsdager vår og høst, for da er det regattatid i Trondhjems Seilforening. Tror han er badboy fordi han sto litt på snowboard i tenårene. Er generelt lys til sinns, og uttrykket “alt går” er en gjenganger.
Liker: astronauter, middag og Ragnfrid
Liker ikke: å dra på ferie

Ragnfrids forlover IA:
Heter egentlig Inger Agnete. Hun og Ragnfrid ble kjent gjennom studentkoret TKS og har også bodd i kollektiv sammen. IA har stålkontroll på det meste (om ikke alt), i så stor grad at hun en gang fikk ingeniørstilling i oljebransjen, “kun” med en mastergrad i nordisk. Er fra Nøtterøy, men fikk seg kar med artig dialekt, og jobber dermed nå som lærer og gardskjerring i Drangedal.
Liker: TV-serien Matador, kaffe og “Ordeksperimentet” i Steinkjer-Avisa
Liker ikke: nedsettende kommentarer om kongefamilien

Sigves forlover Karl Henrik:
Gravdal har produsert mange bra menn, og Karl Henrik er blant de aller beste. I syvende klasse bar han brudgommen på skuldrene fra skolen til Prix for en Snickers, som var en liten pris for en god venn. Karl Henrik er en sosial kamelon som kan prate med alle om alt. Kjærligheten dro ham hjem til Lofoten, der han driver flere forskjellige prosjekter innen reiseliv.
Liker: safarikjeks, høy himmel og innfallsmetoden
Liker ikke: alt som er “kommerst”

Toastmaster Iver:
Kaller seg selv “Sammenføyeren”, siden han er grunnen til at Sigve og Ragnfrid møttes. Er, som Sigve, glad i firkantede tyske biler, og er, som Ragnfrid, tidligere studentsanger. Har vokst opp på Billingstad, men er stjørdaling av lynne og herkomst. Bor nå i Nordens Toscana – Stange. Er bussjåfør og trafikkleder med godt humør, bortsett fra når folk kjører og parkerer som idioter, da.
Liker: a-ha, bacon og hagearbeid med tungt maskineri
Liker ikke: glassfiberstrie med fiskebeinsmønster

Gi beskjed til Iver hvis du har tenkt å holde tale! iver.dybwad @ gmail.com